• Közérzetjavító Centrum

  Közérzetjavító Centrum

  Nagyatád Kossuth u. 12
 • Negatív Ionos Ékszerek

  Negatív Ionos Ékszerek

  Negatív Ionos Karkötő + Fir Nemesacél grade 316L
 • Ceragem

  Közérzetjavító Ceragem ágy
 • Voll-féle elektroakupunktúra

  Voll-féle elektroakupunktúra

  Tudj meg többet egészségi állapotodról, és előzd meg a betegségeket!
 • Viport

  Viport

  Viport – Cardio Szív terhelés és stressz mérése.
 • Gyapjú 100%

  Gyapjú 100%

  Bambusz, Kerámia, Ezüst szálas
 • Közérzetjavító Centrum

  Közérzetjavító Centrum

  Sopron Lehár Ferenc utca 1/a

EGÉSZ-ségünk megőrzése - hogyan?

A szokás hatalma!

egeszsegunk megorzese hogyanA helyes életmód alapelveivel egyre többen tisztában vannak. Ám nagy különbség van az egészséges életmód elmélete és gyakorlata között!

"Ismerni a jót könnyebb, mint követni." /Kölcsey Ferenc/

Kétségtelen, hogy a testünk a megszületése és teljes kifejlődése után (kb. 25 éves kortól) folyamatosan öregszik. Az öregedés során megbetegszik, és ez az élet rendjéhez tartozik. Ugyanakkor adottságainkon túl magunk is sokat tehetünk az öregedési folyamatok lassítása és az egészség megőrzése érdekében, főként az életmódunk helyes megválasztásával.


De mitől függ az életmódunk? A SZOKÁSAINK –tól.

Azokat pedig a legtöbben (általában öntudatlanul) otthonról hozzuk. Miután kikerülünk a szülői házból, vajon törvényszerű, hogy másoljuk szüleink szokásait? Esetleg inkább meg kellene állnunk, elgondolkoznunk és egy új, számunkra elfogadható és megvalósítható szokásrendszert kidolgozni?

Szokásaink olyan mélyen beleívódnak életünkbe, hogy szinte észre sem vesszük őket. Teljesen természetesek számunkra, sokszor észre sem vesszük, hogy tulajdonképpen a szokásaink irányítják az életünket.

Ezek olyan tevékenységeink a mindennapjainkban, amiket nem tudatosan, előre megfontoltan végzünk, hanem öntudatlanul (hiszen már nem a tudatos elménkből indulnak. Mivel sokszor begyakorolt tevékenységekről van szó, elménk tudatalatti részéből származnak (oda „ülepedtek le” a mindennapi rutin során).

Pl. amikor vezetni tanultál, minden apró mozzanatra külön figyeltél: kormány használata, pedálok, külön-külön, táblák, sebesség figyelése stb… A tanulási folyamat alatt a tudatos elmédet használtad, hogy oda figyelj minderre. De mi történt, hónapokkal, évekkel később, amikor rutint szereztél a vezetésben?

Történt már olyan veled, hogy elgondolkoztál, és azt vetted észre, hogy a házatok elé értéll? Ekkor már nem a tudatos elméd „vezérelt haza”. Mivel az autód irányítása ekkorra már rutinná vált számodra, nem kellett külön-külön figyelned minden egyes mozzanatra, mert az elméd tudatalatti részébe beépült már a vezetés minden lépése, és akkor is tudsz vezetni, ha elméd elkalandozik, egész más felé. (Persze inkább ne tedd!)

 

A szokásaink éppen így alakulnak ki, ha sokszor nap- mint nap csinálod ugyanazt, egy idő után (szakirodalom szerint 21 nap) beépül az életedbe vagyis szokásoddá válik.

 

Példák a szokásainkra: amikor hazaérünk, megtöröljük cipőnket a lábtörlőn, ha bemegyünk valahová köszönünk; szokásoddá válhat az esti olvasás, a reggeli vagy esti zuhanyozás, vagy, hogy evés után megköszönöd az ételt és így tovább. E sokféle cselekvés abban egyezik meg, hogy automatikusan, külön figyelem nélkül végezzük őket, kényszerítő erejű belső indíték hajt a szokássá vált cselekvés elvégzésére.

 

Könnyű belátni, hogy a jó szokások megkönnyítik a helyes magatartást és alkalmazkodást, tehermentesítik a tudatot, s ezzel más tevékenységek végzésére teremtenek lehetőséget.

 

Még egy példát írok a szokásokra(ezt olyan fontosnak tartom, hogy nem hagyhatom ki). Vajon szokásoddá tetted, hogy megállj és elgondolkodj a téged érő dolgokon a mindennapokban, és úgy hozod meg döntéseidet, hogy mérlegelsz  előtte (pro-kontra)?

Vagy esetleg azzal a rossz szokással élsz, hogy mások döntéseire hagyatkozol, és elfelejtesz gondolkodni vagyis az életed irányítását másokra hagyod? (Mások véleménye irányít? A Média befolyásol? Az események sodornak magukkal?)

 

Sok ember így él. Te is köztük vagy?

Az egészségünkkel kapcsolatos szokásainkat is általában magunkkal hoztuk a szülői házból. Mivel ilyen fontos dologról van szó: mégpedig arról, hogy meddig élsz és milyen életminőségben? Nem gondolod, hogy érdemes lenne megállni és felülvizsgálnod az egészségeddel (életeddel) kapcsolatos szokásaidat?

 

Vajon mire van szükség leginkább egészségünk megtartásához?

Sokan nem látják be, hogy a szokásaik hatással vannak az egészségükre. Úgy vélik, hogy a jó egészség pusztán a véletlenen (vagy sok pénzen) múlik, és nemigen tehetnek érte semmit. Emiatt nem is próbálnak javítani az egészségükön, és így teljesebb életet élni. Pedig ez nem így van. Pontosan az egészség egy olyan „terület”, ami a pénzen nem megvásárolható dolgok közé tartozik.

 

Az igazság azonban az, hogy akár gazdag vagy, akár szegény, van néhány egyszerű módja annak, hogy megóvd a saját egészségedet és a családodét, sőt sokat javíthatsz rajta.

 

Vajon megéri ezért fáradozni? Hogyne érné meg! Javíthatsz az életminőségeden, és megelőzheted, hogy szükségtelenül lerövidítsd az életedet.

A szülők a szavaikkal és a példájukkal segíthetnek a gyermekeiknek jó szokásokat kialakítani, így azok egészségesebbek lesznek.(Jó szokásokat visznek otthonról). Igaz, ehhez időre és persze pénzre is van szükség, de a befektetés később megtérül, hiszen nem szenvednek majd annyit, kevesebb időt rabol el tőlük a betegség, és kevesebbet kell majd gyógyszerre költeni. Ahogy mondani szokás, a legjobb orvosság a megelőzés.

 

Mit tehetünk hát ? Alakítsunk ki jó szokásokat!

Az alábbiakban felsorolok 17 jó szokást, melyekre ha odafigyelünk, törekszünk rájuk; tudatosan kiüthetjük ill. felcserélhetjük velük eddigi rossz szokásainkat, melyek hatással lehetnek az egészségünkre.

Egészség megőrző szokások:

1. Friss levegő, napfény
2. Önismeret-kommunikáció
3. Pihenés (elegendő alvás), lazítás
4. Egészséges, tiszta környezet
5. Munka öröme
6. Öngyógyító módszerek alkalmazása
7. Tiszta víz fogyasztása
8. Zene gyógyító ereje
9. Tanulás élethosszig
10. Napi étrend kiegészítés
11. Ésszerű, egészséges táplálkozás
12. Stressz-kezelés (a nekünk legmegfelelőbb megtalálása)
13. Rendszeres mozgás, sportolás
14. Szenvedély betegségektől mentes élet
15. Felelősség felvállalása
16. Nevetés
17. Szeretet gyakorlása

Találatok: 4541
joomla pricing table module

Közérzetjavító Centrum, Klubjaink elérhetőek

Te már kihasználtad a lehetőséget? Jelentkeztél már Voll-féle állapotfelmérésre? Tudj meg többet egészségi állapotodról, és előzd meg a betegségeket! Hívd a megadott telefonszámot és egyeztess időpontot. A Voll-féle elektroakupunktúra olyan kiegészítő állapotfelmérő módszer, melynek segítségével még a betegségek megjelenése előtt lehet tájékozódni a szervezetben zajló - tüneteket még nem okozó - kóros folyamatokról. Elérhetőség. 7200 Dombóvár Hunyadi Tér 30 1/2 Tel: +36-20/589-6878
Te már kihasználtad a lehetőséget? Jelentkeztél már Voll-féle állapotfelmérésre? Tudj meg többet egészségi állapotodról, és előzd meg a betegségeket! Hívd a megadott telefonszámot és egyeztess időpontot. A Voll-féle elektroakupunktúra olyan kiegészítő állapotfelmérő módszer, melynek segítségével még a betegségek megjelenése előtt lehet tájékozódni a szervezetben zajló - tüneteket még nem okozó - kóros folyamatokról. Elérhetőség. Brutyó Erika 7500 Nagyatád Kossuth u. 12 Tel: +36-30/375 1071
Te már kihasználtad a lehetőséget? Jelentkeztél már Voll-féle állapotfelmérésre? Tudj meg többet egészségi állapotodról, és előzd meg a betegségeket! Hívd a megadott telefonszámot és egyeztess időpontot. A Voll-féle elektroakupunktúra olyan kiegészítő állapotfelmérő módszer, melynek segítségével még a betegségek megjelenése előtt lehet tájékozódni a szervezetben zajló - tüneteket még nem okozó - kóros folyamatokról. Soproni Klubunk hivatalos Energy termékforgalmazó. Elérhetőség. Sopron Lehár Ferenc utca 1/a Tel. 99/318-759 Mob. +36-70/630-0991 Nyitvatartás: Hétfőtől-Péntekig: 11:00–13:00-ig. 14:00–17:00-ig.
Te már kihasználtad a lehetőséget? Jelentkeztél már Voll-féle állapotfelmérésre? Tudj meg többet egészségi állapotodról, és előzd meg a betegségeket! Hívd a megadott telefonszámot és egyeztess időpontot. A Voll-féle elektroakupunktúra olyan kiegészítő állapotfelmérő módszer, melynek segítségével még a betegségek megjelenése előtt lehet tájékozódni a szervezetben zajló - tüneteket még nem okozó - kóros folyamatokról. Elérhetőség. Maróti Andrea Karát Szépségklinika Szombathely Kossuth Lajos u. 13 Mob. +36-20/326-6751
Te már kihasználtad a lehetőséget? Jelentkeztél már Voll-féle állapotfelmérésre?Tudj meg többet egészségi állapotodról,és előzd meg a betegségek kialakulását. A mérésekkel még csak energia szintet látunk ,ami még időben jelzi az adott problémák kialakulását. Elérhetőség. Zrubecz Lívia+36-70/949-5818
Joomla Tabs Module

Centrum Dombóvár

Centrum Nagyatád

Centrum Sopron

Centrum Szombathely